یادداشتی از محمد صالح زاده: راه حلهای مهم از سوی نمایندگان کلانشهرها در روز جهانی متروپولیتن
شهرها محل زندگی ۵۶ درصد از جمعیت جهان هستند، اما بیش از ۷۵ درصد از منابع طبیعی را استفاده میکنند و بیش از ۷۰ درصد از انتشار CO2 جهانی را منتشر میکنند. کلان شهرها نقش کلیدی در مقابله با بحران آب و هوا و حمایت از تلاشهای جهانی، حفاظت از طریق احیای مناطق طبیعی در داخل و خارج از مرزهای خود را دارند. تاپیش از این رویداد در ۷ اکتبر ۲۰۲۳؛ اعضای متروپلیس قبلاً با پیوستن به کمپین "بذرها برای شهرها" تعهد خود را برای بازگرداندن طبیعت به فضای شهری متعهد کردهاند.
یک: رویداد نهادینهسازی مناطق کلانشهری آرژانتین؛ که به بررسی چگونگی تأثیر رشد جهانی و دگرگونی مناطق شهری آرژانتین پرداخته شد. ابعاد کلان شهرها از محدودیتهای قضایی و تراکمها فراتر میرود و واحدهای سرزمینی چند منظوره پیچیده را پیکربندی میکند. روند جهانی رشد و تبدیل مناطق شهری به مناطق بدون وقفهی آسیبپذیر تحت الگوهای ناپایدار ادامه دارد. که ۹۲ درصد از جمعیت شهری در آرژانتین را به طور خاص تشکیل میدهد. برنامهریزی شهری و حکمرانی شهری، کلیدی برای رسیدگی به این مشکلات خواهد بود. کلان شهرها نه بر اساس جمعیت، وسعت سرزمینی، و نه بر اساس تعداد حوزههای قضایی محلی آنها، بلکه براساس جغرافیای عملکردی آنها از جمله شهرها و منطقه جابجایی، که شامل مناطق حومهای و پیرامونی است، تعریف میشوند. مناطق شهری و روستایی از نظر اقتصادی و اجتماعی به هم مرتبط هستند. هدف از این رویداد پیشبینی چارچوبهایی برای ارتقای نهادینهسازی فضاهای کلانشهری در آرژانتین بود.
دو: رویداد جعبه ابزار زیرساخت سبز و بسته شدن پروژه آزمایشی برای مناطق شهری بارسلون، دره ابورا و مکزیکو سیتی؛ این رویداد در چارچوب پروژه گفتگوی کلان شهرها در مورد زیرساختهای سبز: غلبه بر چالشها و افزایش مزایا برگزار گردید. ویلئام آلوارز (رهبر برنامهریزی جامع منطقه شهری دره ابورا)، رافایل اوبرگن ( مدیر کل سیستم مناطق طبیعی حفاظت شده و مناطق با ارزش زیست محیطی) در مورد ابزار زیرساخت سبز و نتیجهگیری پروژه آزمایشی به سخنرانی پرداختند.
سه: رویداد حاکمیت مناطق کلانشهری اروپا؛ این رویداد که توسط شورای اروپا سازماندهی شده است، با مشارکت کمیته پارلمانی اوکراین در سازمان قدرت دولتی، خودگردانی محلی، توسعه منطقهای و برنامهریزی شهری و انجمن شهرهای اوکراین، به بررسی حکمرانی مناطق شهری اروپا پرداخت.
چهار: رویداد یادگیری مشارکتی در جنگل های شهری به عنوان یک راه حل مبتنی بر طبیعت در چین و اروپا؛ این رویداد نتایج پروژه CLEARING HOUSE که یک پروژه تحقیقاتی چینی-اروپایی در مورد جنگل های شهری به عنوان یک راه حل مبتنی بر طبیعت را معرفی کرد. که رهنمودهای حایز اهمیتی را برای مقامات محلی و سایر سازمان های عمومی در مورد اجرای جنگل های شهری روایت کرده است. بسته الهام بخش «شهر درختان» برای یادگیری با درختان و طبیعت (برای سنین 10 تا 14)، مدل های کسب و کار برای درختان شهری به عنوان راه حل های مبتنی بر طبیعت، پروژه CLEARING HOUSE مرکز اطلاعات مکانی و دانش بخشی از راهبردهای این رویداد بود.
پنج: رویداد نقش رهبران زن در دولتهای محلی و کلانشهرها: چشماندازی به سمت توسعه؛ این رویداد بر چشم انداز آمریکای لاتین و نقش زنان در مدیریت کلانشهرها و توسعه متمرکز بود. به این خاطر که آمریکای لاتین به میزان بیشتری از اثرات تغییرات آب و هوایی رنج میبرد. و همچنین نقش پیشرو شهرها در توسعه و ارایه راهحلها برای تغییرات آب و هوا و چالشهای طبیعت به رسمیت شناخته شد. فابیانا گوینهچه(مدیر روابط بینالملل شهرداری مونته ویدئو)، سوفیا گارزون(مدیر منطقه همکاری و روابط بینالملل وآژانس پروکوردوبا) و کارولینا تندلر(مدیر روابط بینالملل ریودوژانیرو) در این بخش سخنرانی داشتند.
شش: رویداد مدیریت یکپارچه آب شهری در شهر مشهد؛ این رویداد که به صورت مجازی در استانبول و رویداد حضوری آن در کارخانه نوآوری مشهد برگزار گردید. در این رویداد به بررسی چالشهای موجود پیش روی شهرداری مشهد در تأمین و مدیریت آب و استفاده از فناوری و نوآوری در این زمینه یادآوری شد و همچنین به چالشهای فعلی و میان مدت شهرداری مشهد در سه حوزه ساختار مدیریت و تأمین آب، استفاده از فناوریهای نوین بررسی شده و راهحلهایی برای عبور از این چالشها پرداخته شد.
نویسنده : محمد صالح زاده ( پژوهشگر مسایل توسعه شهری)
منبع: تحریریه حکایت گیلان